ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو در گفتگو با اشپيگل پيرامون تنش هاي جاري در منطقه غرب آسيا گفت در صورت حمله نظامی ایران، اسرائیل نمیتواند روی حمایت این پیمان در دفاع از امنیت خودش حساب کند.
دبیرکل ناتو افزود اسرائیل عضو این پیمان نیست بلکه شریک آن است و بر همین اساس ماده پنج پیمان آتلانتیک شمالی برای تضمین امنیت اسرائیل صدق نمیکند. ینس استولتنبرگ پیرامون تنشهای جاری در خاورمیانه نيز گفت: ناتو مشارکتی در روند صلح خاورمیانه ندارد و حضورش در درگیریهای نظامی در منطقه نیز اندک است.
استولنبرگ اين موضع را در شرايطي اعلام کرده است که مقام هاي رژيم صهيونيستي در هفته هاي اخير در دو محور سياسي و نظامي اقداماتي را عليه ايران به عمل آورده اند بطوريکه در جبهه سياسي با تحريک ترامپ به خروج از برجام و حمايت از اين اقدام، اروپا را نيز تحت فشار قرار داده اند که از اين پيمان بين المللي خارج شود و در همين راستا بنيامين نتانياهو نخست وزير اين رژيم قرار است روز دوشنبه چهاردهم خردادماه به فرانسه، آلمان و انگليس برود و در آنجا مقام هاي اين سه کشور حاضر در توافق هسته اي با ايران را به خروج از برجام متقاعد نمايد.
از سويي نتانياهو در اين ديدار ها قصد دارد در باره نقش ايران در منطقه نيز گفتگو و اين ادعا را مطرح کند که تهران به دنبال تسلط بر منطقه است و بايد جلو آن گرفته شود.
در هفته هاي اخير رژيم صهيونيستي بارها به بهانه حضور نيروهاي ايراني در جنوب سوريه، مواضع نيروهاي سوري را بمباران کرده است که در پاسخ به اين حملات، نيروهاي سوري چند موضع نظاميان صهيونيست را در جولان اشغالي هدف حملات موشکي خود قراردادند. در پي پاسخگويي ارتش سوريه به حملات هوايي پي در پي جنگنده هاي رژيم صهيونيستي به مواضع خود، مقام هاي تل آويو از جمله نتانياهو و آويگدور ليبرمن وزير امور خارجه به روسيه رفتند و مدعي شدند که طرف روسي بايد ايران را تحت فشار قرار دهد تا از سوريه خارج شود. بزرگنمايي رژيم صهيونيستي در باره حضور نظامي ايران در خاک سوريه در حالي است که به دعوت رسمي دمشق، تعداد محدودي از افسران ايراني براي مشاوره دادن به ارتش سوريه در جنگ با گروههاي تروريستي به اين کشور رفته اند و در جبهه هاي جنوبي سوريه هيچ نيروي ايراني وجود ندارد.
اکنون هم نتانياهو به اروپا مي رود تا اروپا را در تنش آفريني هاي سياسي و نظامي با خود همراه سازد اما ظاهرا اروپايي ها به اين واقعيت رسيده اند که اين اروپاست که از تنش هاي امنيتي و بحران سازي هاي اسراييل در خاورميانه آسيب خواهد ديد چنانچه در جريان بحران در سوريه، تهديدهاي امنيتي از جمله حملات تروريستي به سرعت، بروکسل، پاريس ولندن را نيز در برگرفت.
اروپا درک کرده است که هر گونه جنگ افروزي تل آويو عليه ايران مي تواند به جنگ گسترده اي تبديل شود که هم از نظر امنيتي وهم سياسي و اقتصادي اروپا را به شدت تحت تاثير قرار دهد و با درک چنين شرايطي است که فدريکا موگريني نيز پس از نشست اخير اتحاديه اروپا گفت که تلاش آنها براي حفظ برجام به دليل امنيتي است نه منافع اقتصادي. و حالا دبير کل ناتو نيز پيش از سفر نتانياهو به اروپا و جنگ افروزي هاي وي در منطقه، مي گويد تل آويو در صورت وقاع جنگ روي ناتو حساب نکند.